Nieuws

 

24 februari 2021
WEER OPEN!

3 maart
Vanaf 3 maart zijn wij weer geopend. U kunt uiteraard al een afspraak maken (tel: 0622559227). Wel vraag ik u een mondkapje te dragen en van te voren door te geven als u klachten heeft.
5 januari 2021


Vergoedingen
Voor vergoedingen geldt dit jaar, dat u het beste contact op kunt nemen met uw zorgverzekeraar. Niet alleen de aps-therapie moet in de vergoeding staan, maar soms ook de beroepsvereniging. Hierover is onduidelijkheid, vandaar dat u het beste contact kunt opnemen met uw verzekeraar.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/aps-therapie#vergoedingen3 januari 2020Een een heel goed en gezond 2020!

Zorgwijzer.nl

Alle vergoedingen voor 2020 op een rij.


7 november 2019
Fibromyalgiepatiënt test vaak positief op nikkel

Bij vergiftiging door zware metalen is onderscheid te maken tussen acute metaalvergiftiging, waarbij iemand binnen korte tijd een hoge dosis zware metalen in het lichaam krijgt, en chronische metaalvergiftiging, als gevolg van langdurige blootstelling aan kleinere hoeveelheden zware metalen. De meeste mensen hebben te maken met een chronische vergiftiging, waarvan de symptomen vaak eerst heel subtiel zijn maar op de lange duur kunnen uitgroeien tot serieuze  aandoeningen. Een chronische metaalvergiftiging is vaak veel minder makkelijk te herkennen, omdat de symptomen vaak voorkomen en ook op een andere aandoening kunnen duiden.


Bron: Bjørklund G, Dadar M, Aaseth J. Delayed-type hypersensitivity to metals in connective tissue diseases and fibromyalgia. Environ Res. 2018 Feb;161:573-579. doi: 10.1016/j.envres.2017.12.004.


Voor het complete artikel klik op:

https://fibromyalgie.nl/fibromyalgiepatient-test-vaak-positief-op-nikkel/5 oktober 2019
Glutenvrije voeding

Heb jij wel eens last van je buik? Een opgeblazen gevoel nadat je hebt gegeten, buikpijn, weinig energie, hoofdpijn, diarree of juist opstopping? Dan kan het zijn dat je intolerant bent voor gluten. In Nederland hebben 1 op de 800 Nederlanders de diagnose glutenintolerantie gekregen. Als je glutenvrij eet kan dit gevolgen hebben voor je gezondheid, aldus gezondheidswetenschapper en diëtist Kirsten Batavier. Zaak dus om extra goed op je voeding te letten. Toch adviseert zij niet om zomaar alle glutenrijke producten te vervangen door glutenvrij gemaakte producten. "Het is beter om naar gezondere alternatieven te kijken.”

Bron:
https://www.gezondheid.nl/nieuws/vervang-niet-zomaar-glutenrijk-voor-glutenvrij/

April 2018


https://www.apstherapieaduard.nl/vitamine-b12Nieuw bij APS-Therapie Aduard

Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen, het zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel en is een essentiële factor voor de groei. Verder is vitamine B12 betrokken bij de stofwisseling van foliumzuur.

lees meer..

Maart 2018


Griep en Verkoudheid

De griepepidemie in Nederland lijkt iets af te nemen, maar is nog niet voorbij. In week 11 van 2018 rapporteerden de Peilstations participerend in NIVEL Zorgregistraties eerste lijn 104 mensen met influenza-achtige ziekte ( IAZ) op de 100.000 inwoners. Dat is voor de veertiende achtereenvolgende week boven de epidemische grens van 51 per 100.000. Daarnaast werd in de keel- en neusmonsters van patiënten met IAZ influenzavirus aangetoond. Het aantal nieuwe gevallen van IAZ die de huisartsen per week ziet is het hoogst onder jonge kinderen (0-4 jaar) en mensen van 65 jaar en ouder. Griepachtige klachten zijn acuut begin van koorts, in combinatie met hoesten, loopneus, keelpijn, hoofdpijn of spierpijn.

 


Bron: RIVM

https://fibromyalgie.nl/magnesium-vermindert-depressie/

December 2017

Een gezond 2018!


augustus 2017


Energiegebrek, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, stress of somberheid?

Energiegebrek, elke dag moe.. er zijn verschillende redenen waarom iemand moe of lusteloos kan zijn:  moe van de pijn. Moe omdat je slecht slaapt. Energiegebrek door een ziekte. Stress omdat je jezelf overbelast of omdat je een moeilijke tijd doormaakt. Overgangsklachten. Sombere gevoelens.....


Lees meer....


5 juni 2017
triggerpoints


Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’ ter grootte van een "graankorrel”. Triggerpoints zijn een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Elk triggerpoint heeft een specifiek pijn uitstralingsgebied dat in veel gevallen een ander gebied bestrijkt dan de plek van het triggerpoint zelf. Door het toepassen van APS-therapie kunnen dit soort klachten worden opgelost..

https://www.apstherapieaduard.nl/triggerpointsMaart 2017

Burn-out

'In de wetenschappelijke literatuur wordt burn-out omschreven als een syndroom dat door chronische stress wordt veroorzaakt.’...


Lees hier het hele artikel....

Artikel Dagblad van het Noorden 


Bron: DVHN
Januari 2017


Oorzaak fibromyalgie

Fibromyalgie is een moeilijk te diagnosticeren en te behandelen ziekte. De symptomen komen immers overeen met veel andere chronische aandoeningen. Wetenschappers hebben nu een 'handtekening' in de hersenen ontdekt, waarmee met 93 procent zekerheid de aanwezigheid van deze ziekte kan worden vastgesteld.


Lees meer..

November 2016

Overgang: je gaat het pas zien als je het doorhebt
Het is opvallend hoe weinig vrouwen blijken te weten over de hormonen die hun lichaam besturen en de veranderingen die met hormoonwisselingen gepaard kunnen gaan.

lees meer..
 

5 september 2016

 Doorbraak: CVS aantoonbaar in darmflora

De onderzoekers beschrijven hun resultaten in het vaktijdschrift Microbiome van eind juni. Met behulp van ontlastings- en bloedmonsters wisten ze 83% van de patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) goed te diagnosticeren.

Aan het onderzoek deden 48 CVS-patiënten en 39 gezonde proefpersonen mee. Er werden ontlastings- en bloedmonsters afgenomen, welke werden onderzocht op aanwezigheid van microbieel DNA. Dit is een soort handtekening waaraan verschillende soorten bacteriën te herkennen zijn.

Over het algemeen werd er bij CVS-patiënten een sterk verminderde diversiteit gevonden in de bacterieflora en werden er minder specifiek ontstekingsremmende bacteriën gevonden. Tegelijkertijd vonden de onderzoekers specifieke ontstekingsmarkers in het bloed. Deze komen daar mogelijk terecht als gevolg van een doorlaatbare darm.
 

Het is nog niet aangetoond of de veranderde darmflora oorzaak of gevolg is van CVS. Het onderzoeksteam gaat in de toekomst op zoek naar aanwijzingen voor virussen en schimmels in de darmen die, mogelijk samen met het microbioom, bijdragen aan CVS of het ziektebeeld veroorzaken.

Bron; Ludovic Giloteaux et al., Reduced diversity and altered composition of the gut microbiome in individuals with myalgic encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome, Microbiome (2016).
  
Voor het complete artikel, klik hieronder.

https://fibromyalgie.nl/doorbraak-cvs-aantoonbaar-in-
darmflora


Augustus 2016Two British nurses trial effective non-drug pain relieving treatment APS Therapy in MS19 mei 2016Minder suiker
Albert Heijn heeft honderd producten van het eigen merk gekozen en voegt daar op termijn tien tot veertig procent minder suiker aan toe. "Het gaat hierbij om producten die vaak door gezinnen worden gekocht, zoals vla, ketchup en koekjes. Dat in die laatste suiker wordt toegevoegd, weten de meeste consumenten wel,” zo stelt de woordvoerster van Albert Heijn, "maar er zijn ook nogal wat producten die suiker bevatten, maar waarbij je dat niet direct bedenkt, zoals tomatensoep, bijvoorbeeld”. De supermarkt zegt mensen te willen inspireren om gezonder te eten.


Bij het schap komt ook een informatiewijzer te hangen, waarop klanten kunnen zien hoeveel kcalorieën en suiker erin zitten. In sommige gevallen zal suiker worden vervangen door zoetstof.


Bron: NOS.nl en radio1

23 maart 2016De schijf van Vijf

In de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staan de basisvoedingsmiddelen die je moet eten om gezond te blijven. Hij is vernieuwd op basis van de nieuwste inzichten. Het Diabetes Fonds is er blij mee, want de nieuwe Schijf van Vijf sluit goed aan op de voedingsrichtlijn voor diabetes en het voorkomen van diabetes type 2.


De nieuwe Schijf van Vijf adviseert om zoveel mogelijk onbewerkte producten te eten, en zo min mogelijk suiker. Dat betekent bijvoorbeeld zo min mogelijk snoep, gebak, zoet broodbeleg, zoete zuiveldranken en vruchtensap. En oppassen met suikerhoudende frisdranken omdat die de kans op diabetes type 2 verhogen.


De groenteaanbeveling in de nieuwe Schijf van Vijf is omhoog gegaan van 200 naar 250 gram per dag. Bewerkt vlees, dat de kans op diabetes type 2 verhoogt, valt buiten de Schijf. Dit zijn bijvoorbeeld worst of hamburgers, maar ook vleeswaren. Daarnaast wordt aanbevolen vlees vaker te vervangen door vis, peulvruchten, ei, zuivel of noten.

Volkoren


Duidelijk is de nieuwe Schijf over volkoren: brood, pasta en rijst moet volkoren zijn, de witte soorten vallen erbuiten. De vezels in de volkoren varianten verzadigen meer en houden de bloedsuiker stabieler.
https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/nieuws/nieuwe-schijf-van-vijf-goed-tegen-diabetes-type-2
2 februari 2016


De overgang
De overgang is een aandoening die alleen bij vrouwen voorkomt. Een vrouw in de overgang neemt afscheid van haar vruchtbare periode. 5 tot 10 jaar voordat een vrouw in de overgang komt verloopt de menstruatie al niet meer helemaal meer regelmatig. De vrouw slaat af en toe een eisprong over of er is een eisprong waarbij meerdere eitjes tegelijk rijpen.

Vaak verloopt de overgang niet geleidelijk, maar heeft de vrouw last van pieken en dalen.
Klachten bij de overgang zullen per vrouw verschillen, maar hier zijn enkele symptomen op een rij:18 januari 2016

Pijn
Sinds het ontstaan van APS Therapie in de begin jaren ’90 is APS Therapie sterk geweest in het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan pijn, energie en herstel problemen. Deze kunnen u belemmeren in uw dagelijks functioneren en kunnen lopen van nauwelijks merkbaar tot ondraaglijk. Voor zowel mensen waar de pijn nog niet ondraaglijke proporties aangenomen heeft als voor mensen waar de pijn ondraaglijk is geworden kan APS Therapie een uitkomst bieden

Lees verder:
https://www.apstherapieaduard.nl/pijn7 maart 2015
Tinnitus- Oorsuizen
Wat is Tinnitus (oorsuizen)?

Tinnitus aurium is de medische term van oorsuizen en wordt in de volksmond tinnitus genoemd.

Iedereen kan in een stille ruimte zelfs met gehoorbescherming op zo nu en dan een toon waarnemen hoewel er feitelijk geen geluid is. De waarneming van het geluid komt van binnenuit en is niet feitelijk aanwezig.

Eenderde van de volwassen bevolking ervaart dagelijks een duidelijke toon gedurende enkele seconden en ook dit is een vorm van tinnitus. Echter meestal ervaart men de toon niet bewust omdat het opgaat in omgevingsgeluid. Het geluid wat mensen kunnen ervaren is meestal een kortdurende toon maar kan ook manifesteren als een fluittoon, suizen, brommen, piepen of zoemen. De hoogte van het geluid kan variëren alsmede het volume. Op het moment dat men dit geluid bewust gaat waarnemen wordt dit steeds luider en duidelijker.


Lees meer...24 oktober 2014


Vertraagde wondgenezing staat herstel in de weg!
Het lichaam is normaal gesproken in staat om te herstellen wanneer de huid beschadigd geraakt is. Dit is uitermate belangrijk omdat de huid het lichaam beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf. Zonder een goede huid zou het lichaam erg vatbaar zijn voor bijvoorbeeld infecties. Een huid die beschadigd geraakt is en niet meer geneest is daarom ook erg gevaarlijk voor het lichaam. Als wondgenezing een probleem wordt er vaak gesproken over een chronische wond. Deze wond hersteld heel moeizaam of helemaal niet en heeft dus extra aandacht nodig.

Lees meer...


9 oktober 2014

Slapeloosheid behandelen met APS Therapie
Slapeloosheid is een steeds groter probleem aan het worden. Slapeloosheid kan de gezondheid van mensen extreem beïnvloeden in negatieve zin. Uiteraard zijn er allerlei zaken waar op gelet kan en moet worden bij slapeloosheid zoals;
  • frisse lucht in het slaap vertrek
  • geen tv kijken in bed
  • geen cafeïne rijke dranken als koffie voor het slapen
  • enz.

We kennen ze allemaal wel maar wat als dat niet helpt en u nog altijd last houdt van slapeloosheid? Dan kan het zijn dat uw lichaam wat hulp nodig heeft van APS Therapie. Met de speciale oorclips kan buiten hoofdpijn en spanningsklachten ook uitstekend slapeloosheid behandeld worden met het APS-apparaat. In de afbeelding hierboven zien we de desastreuze gevolgen van te weinig slaap op de lange duur. Niet goed kunnen slapen is dus niet alleen vervelend maar ook heel slecht voor je gezondheid.


Lees meer...Oktober 2014
APS Therapy en Health Valley

Sinds 2014 is APS Therapy lid van hét innovatie netwerk in de zorg, Health Valley.

Hierdoor kan APS Therapy kennis delen en vergaren op het gebied van innovatie in de zorg. De gezondheidszorg staat ook in Nederland enorm onder druk en moet middels slimme en effectieve innovaties betaalbaar blijven. APS Therapy lijkt in staat te zijn de kosten in de gezondheidszorg met betrekking tot het gebruik van medicatie terug te dringen.

Health Valley is een netwerk dat technologische innovaties in de gezondheidszorg stimuleert. Zo’n 700 kennisinstellingen en bedrijven houden zich in deze regio op een of andere wijze bezig met gezondheidszorg. Binnen Health Valley bundelen universiteiten, zorginstellingen, bedrijven en overheden zich om kennis uit te wisselen en samen innovatieve projecten op te zetten. Deze verbinding van kennis, technologie en business verbetert de gezondheidszorg en geeft de economie een enorme stimulans.


Lees meer...15 april 2014

APS Therapie en MS

Een van de vooruitstrevende klinieken in Engeland die APS Therapie bieden aan hun patiënten. Een van de leden van het APS Therapy power team, Miranda, vertelt over haar ervaring met APS Therapie in een van de beste MS klinieken in Engeland.2 april 2014

Vandaag een presentatie gegeven over APS-therapie in het Maartenshof in Groningen voor een lotgenotengroep CVA- patiënten


27 maart 2014

ARS Nieuwsbrief nr.3 (2007)

 

Reuma

Verschillende patiëntenverenigingen informeren hun leden over de positieve effecten van APS Therapy op hun klacht. Zo ook de Artrose & Reuma stichting. Een van de belangrijke doelstellingen van deze stichting is het behartigen van de patiënten belangen. Hier presenteren we een nieuwsbrief van deze stichting met informatie die onder andere mede is samengesteld door de ervaringen van artrose en reuma patiënten.
 
Lees meer...


8 mei 2013


Goud in handen van APS Therapy uit Heteren

Onlangs heeft het dagblad de Gelderlander een artikel geschreven met als titel "Goud in handen van APS Therapy” over het prestigieuze goud van Grünenthal dat zij uitreikten aan APS Therapy.

De Gelderlander had oog voor deze gebeurtenis en stuurde een journalist langs en intervieuwde het directieteam van het familiebedrijf APS Therapy bestaande uit Madelène Uytdewilligen, Johnny Uytdewilligen en Maurice Uytdewilligen.25 april 2013


APS Therapy uit Heteren wint prestigieuze Grünenthal Award in 2013 

Op uitnodiging van Grünenthal reisde de directieleden van APS Therapy, Maurice Uytdewilligen en Madelène Uytdewilligen af naar het zuid Engelse Bournemouth. Deze Engelse badplaats was dit jaar het decor voor de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze Grünenthal Award. Grünenthal; een wereldwijd bekend farmaceutisch concern, reikt in Groot Brittannië jaarlijks een award uit in het kader van innovatie op het gebied van pijnbestrijding.

Een enthousiast team van 3 Britse artsen van een pijnkliniek in het Engelse Hull diende een rapport in bij de Grünenthal commissie waarin ze de grote successen beschreven die ze behalen bij het behandelen van pijn bij MS patiënten door middel van toepassing van APS Therapy. De onafhankelijke commissie raakte onder de indruk en moedigde het team aan om verder te gaan met de procedure om in aanmerking te komen voor de award van 2013. In totaal deden er 46 teams uit heel Groot Brittannië mee aan de strijd.


Powered by webXpress