- Pijn

 


 

Waarom heb ik pijn?


Deze vraag horen wij vaak en meestal wordt deze vraag gevolgd door "hoe kom ik van deze pijn af?”. Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we kijken naar de definitie van pijn:

Pijn is een onplezierige sensorische en/of emotionele ervaring veroorzaakt door feitelijke of mogelijke weefselschade of die beschreven wordt in termen van weefselbeschadiging; ergens in het lichaam is een verwonding of dreigt er een te ontstaan. Soms ontstaat pijn echter ook zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak.

In het kort komt het er dus op neer dat pijn je meestal probeert te waarschuwen voor eventuele beschadiging in het lichaam.

De behandeling

Sinds het ontstaan van APS Therapie in de begin jaren ’90 is APS Therapie sterk geweest in het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan pijn, energie en herstel problemen. Deze kunnen u belemmeren in uw dagelijks functioneren en kunnen lopen van nauwelijks merkbaar tot ondraaglijk. Voor zowel mensen waar de pijn nog niet ondraaglijke proporties aangenomen heeft als voor mensen waar de pijn ondraaglijk is geworden kan APS Therapie een uitkomst bieden.

Medicijnen intolerantie

Een grote groep mensen die last van pijn hebben zijn intolerant voor bepaalde vormen van medicatie of hebben dermate sterke bijwerkingen van de medicatie dat ze de medicatie tegen de pijn niet verdragen. In dit soort situaties kan APS zelfs de enige oplossing zijn om de pijn te bestrijden. Veel behandelprikkels zijn dan vaak al te intensief en belasten het lichaam te veel. De microstroom van APS Therapie is dan een lichte en veilige manier van behandelen.

Ondersteuning

Veel therapie vormen die pijnklachten behandelen verlangen activiteit van het lichaam. Dit ondanks dat de pijnklachten enorme hoeveelheden energie consumeren, energie die het lichaam nodig heeft om de pijn af te laten nemen. In deze situaties waar de klachten het lichaam belemmeren om te herstellen kan APS Therapie gebruikt worden om meer energie in het lichaam vrij te maken. Deze energie komt dan ten goed aan het herstel en hierdoor zullen ook de pijnklachten afnemen. Tevens kan een eventuele andere behandeling die misschien ingezet is om de pijnklachten te behandelen beter werken doordat het lichaam door de toename van energie van de APS behandeling beter reageert ondanks de pijnklachten.

 medicijnenPowered by webXpress