- Wondgenezing

 
 

 

Vertraagde wondgenezing staat herstel in de weg!

Een voorbeeld van een onderbeen/voet met een open wond - Resultaat van wondgenezing na twee weken behandeling met APS Therapy.

Het lichaam is normaal gesproken in staat om te herstellen wanneer de huid beschadigd geraakt is. Dit is uitermate belangrijk omdat de huid het lichaam beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf. Zonder een goede huid zou het lichaam erg vatbaar zijn voor bijvoorbeeld infecties. Een huid die beschadigd geraakt is en niet meer geneest is daarom ook erg gevaarlijk voor het lichaam. Als wondgenezing een probleem wordt er vaak gesproken over een chronische wond. Deze wond hersteld heel moeizaam of helemaal niet en heeft dus extra aandacht nodig.

De meest voorkomende oorzaken van chronische wonden met geremde wondgenezing zijn:

  • Decubitus (doorlig wonden)
  • Diabetische wonden (diabetes mellitus)
  • Ulcus Cruris (slechte wondgenezing aan het onderbeen / zweer)

De verschillende oorzaken van de vertraagde wondgenezing kennen een aantal overeenkomsten zoals:

  • Verslechterde doorbloeding van weefsel
  • Verstoring in het metabolisme
  • Energie tekort

De bevordering van wondgenezing is een belangrijke taak daar door zowel de persoon zelf als de samenleving een hoge prijs betaald wordt. Voor alléén al decubitus betaalt de samenleving in 2011 al 68,8 miljoen euro (bron: RIVM). Het versnellen van wondgenezing is daarmee niet alleen een zaak die persoon aangaat maar het gaat ook de samenleving aan.

De bevordering van wondgenezing met microstroom van APS Therapie

Met behulp van het stimuleren van de lokale energie in de vorm van ATP en doorbloeding te verbeteren zal een versnelde genezing van de open wond optreden.


Er zijn uiteraard verschillende plaatsen op een lichaam waar slecht genezende wonden zich kunnen voordoen.

Triggerpoints

  

 
 
 
 
Powered by webXpress